Ana sayfa Haber Ulusal Yarışma’da Put Şeylere Gösterildi

Ulusal Yarışma’da Put Şeylere Gösterildi

1571
0

54.Ulusal Yarışma filmlerinden Put Şeylere, yönetmen Onur Ünlü, filmin oyuncuları ve ekibin katılımıyla gösterildi. Sinemaseverlerin de yoğun ilgi gösterdiği filmin ardından Abbas Bozkurt moderatörlüğünde söyleşi yapıldı.

Gösterim sonrasında gerçekleşen söyleşide Ünlü, aslında filmi izleyiciyle daha ileri bir zamanda paylaşmayı planladıklarını ancak 54. Ulusal Yarışma’ya katılmak için tarihi öne çektiklerini açıkladı. Ünlü aynı zamanda Put Şeylere’yi bir manifesto olarak kurguladığını ve “demokratik dramaturji” isimli yeni bir sinema hareketine evrilmesini planladığını söyledi.

Başrollerini Türkü Turan, Öykü Karayel, Öner Erkan ve Erkan Kolçak Köstendil’in paylaştığı Put Şeylere, İstanbul’da yaşayan bir grup sanatçının hayatlarına giren el kamerasıyla karmaşıklaşan ilişkilerini anlatıyor. Söz konusu kamera kimi için iyi bir fırsatken, kiminin sonunu getiriyor.

54.Ulusal Yarışma 23 Ekim Pazartesi günü Emre Erdoğdu’nun ilk uzun metrajlı filmi Kar ile devam ediyor. Kar, Antalya’nın sokak aralarındaki hayatların ve Müzeyyen’in, henüz bebekken kendisine tercih edilen uzaktan kardeşi Ali’yle olan imtihanının hikayesi. Film gösterimin ardından yönetmen ve film ekibiyle bir söyleşi yapılacak. 21.30’da yapılacak gösterime katılmak için info@ulusalyarisma.com adresine yazarak rezervasyon yaptırılabilir. 24 Ekim Salı günü ise 17.00’de Ali Kemal Çınar’ın Gênco, 21.30’da Emre Yeksan’ın Körfez filmleri Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek.

 

Önceki makale5. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması Belli Oldu
Sonraki makaleThe Beguiled
Sinemaya gönül veren bir grup sinefilin kurduğu Avrupa Sineması internet sitesi, Avrupa sinemasını daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu filmlerle ilgili ufak da olsa bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla kuruldu. Sitenin kuruluş amaçlarından biri de; tür sinemasını da yadsımadan, sinemanın sadece bir eğlence aracı olmadığının vurgusunu yapmak. Metin Erksan’dan bir alıntı yapacak olursak; bilimlerin ve sanatların varoluşlarının sınırları, geçmişin derinlikleri içindedir… Sinema bilim; sinema sanatı ve sinema bilimi kapsamında; sanatsal düşüncenin ve uygulamanın, sinemasal düşüncenin ve uygulamanın, yaratısal düşüncenin ve uygulamanın, görüntüsel düşüncenin ve uygulamanın, çekimsel düşüncenin ve uygulamanın, oluşumunu, gelişimini, dönüşümünü saptar ve oluşturur. Bu nedenle bizler de günümüzde çekilen filmler dışında, geçmişin derinliklerine doğru bir yolculuk yaparak; bu sanatı etkileyen filmleri ve yönetmenleri de tanıtmaya, eleştirmeye ve onların sinemayı nasıl algıladıklarını kavramaya gayret ediyoruz. Bir yandan da sinemanın diğer sanatlarla olan ilişkisini, filmler bağlamında tartışarak; sinemanın diğer sanatlardan ayrı düşünülemeyeceğini savunuyoruz. Bu amaçlarla, birbirinden farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda çekilmiş ve birbirinden farklı türlerde pek çok film eleştirisine yer vermeye çalışıyoruz. Sinemayı bir kültür olarak gören herkesin katılımına da açığız. Arzu edenler mail adresinden bizlere ulaşabilir, yazılarını paylaşabilir ve filmlerle ilgili görüşlerini iletebilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here